BEMUTATKOZÁS

2004-ben kezdtük el tanfolyam jelleggel a gyerekeket képezni heti pár alkalommmal, ebből alakult meg az egyesületünk 2006-ban, mikor Pesterzsébetre költöztünk az új jégpályára. Felvettük az önkormányzattal a kapcsolatot, van két közoktatási sportiskola, egy általános és egy középiskola ahol heti négy foglalkozást pluszban kapnak a gyerekek. Az általános iskolában alsó tagozatban csak hármat.
A csapat nem hobby-korongozásért jött létre, a cél nem más, mint elit utánpótlás kinevelése. Közös céljainkból ami 2015-re megvalósult, hogy fel tudjuk venni a versenyt bármelyik tradícionális egyesülettel. Működésünk biztos alapokon nyugszik, az egyesületünk jelenlegi létszáma százharminc fő. Hét korosztályban versenyzünk: szupermini, mini, előkészítő, kölyök, serdülő, ifi és junior. Van olyan korosztály amelyben két csapatot is tudunk indítani.

A klub a magas szintű szakmai munka mellett komoly hangsúlyt fektet a gyerekek szellemi nevelésére is,  a fair play szemléletnek megfelelő viselkedésre, az egészséges életmód iránti igény kialakítására. A gyerekek nemcsak a sport magas szintű művelését sajátíthatják el, hanem olyan életszemléletet kapnak, amely végigkíséri őket egész életükben, attól függetlenül, hogy versenysportolókká lesznek-e felnőtt korukban, vagy idővel hobbyvá szelídül a korongozás.

Jelen pillanatban olyan főiskolákkal, egyetemekkel tárgyalunk ahol tovább tudjuk vinni a képzésüket. Saját lehetőségeinket tekintve próbáljuk a tizennyolcadik életévüket betöltött játékosokat olyan edzői kurzusokra befizetni, amiből az egyesület hosszútávon szakembereket nyerhet. Hiszen nem biztos hogy mindenki az élsport felé fogja elkötelezni magát. Az edzői kört olyan volt jégkorong játékosok alkotják akiknek az elmúlt tíz évben volt olyan szakmai tapasztalatuk, amiben úgy gondoltuk, hogy segítheti a minőségi munkát.
Az ma már világosan látszik a szakmai vezetők számára, hogy igen tehetséges gyerekek tömörülnek a csapatban, így az egyik legfőbb feltétel teljesült. A csapat célja nem kisebb, mint az ország legnevesebb csapatai közé bekerülni, és a kinevelt játékosokból egy felnőtt csapatot létrehozni.